perjantai 6. syyskuuta 2013

Perjantai IEE!

Ensimmäinen perjantai Perugiassa ja ruoka porisee hellalla (jolla kokkaaminen vihdoin onnistuu!). Ostin sokkona (en tunne lihojen nimiä italiaksi..) lihaa ja nyt on lounaaksi hyvää vauhtia valmistumassa ragua. Perjantaisin ei ole yhtään luentoa, joten tähän mennessä päivä on mennyt sluibailuun ja kokkaamiseen.

Keskiviikkona kävimme muutaman suomalaisen ja puolalaisen kanssa läheisessä ostoskeskuksessa, jonka mainostettiin olevan Umbrian suurin. Kuvittelimme saapuvamme johonkin suureen paikkaan, mutta paikassa oli korkeintaan 15 kauppaa ja suuri ruokakauppa. Hyvänä puolena mainittakoon erinomainen gelateria, josta söin kahvi-, mascarpone- ja pistaasipähkinägelatoa hintaan 2,50 e! Ei paha. Ja lisäksi löysin vihdoin himoitsemani mutteripannun kahvintekoa varten.

Eilen kävimme kielikurssiryhmän kanssa ekskursiolla Bevagnan kylässä, jossa kiersimme oppaan johdolla paikallisia "nähtävyyksiä". Tutustuimme muun muassa keskiaikaiseen paperintekoon ja keskiajan italialaisen elämään. Hienointa reissulla (ilmaisen ruuan lisäksi) oli tapaamamme supermummo, joka 83 vuoden iässä pystyi yhä voittamaan suurimman osan ryhmämme miespuolisista henkilöistä kädenväännössä. Se oli hienoa. Reissu oli mielenkiintoinen, mutta loppuajasta oli väsymyksen takia vaikea keskittyä italian ymmärtämiseen.


 Piazza F. Silvestri Bevagnassa


 Sama piazza kuin edellisessäkin kuvassa. Tässä yksi piazzan kirkoista.



Tärkeitä havaintoja parin viime päivän ajalta:

Italialainen suklaagelato on todella suklaista.  Voisin syödä sitä saavillisen.
Pulujen tapa juoda suihkulähteestä on hassu.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti