lauantai 28. syyskuuta 2013

Arrivederci Perugia! Ciao Padova!

Niin sitä sitten kielikurssi Perugiassa loppui ja muutto Padovaan koitti. Kielikurssi oli kyllä todella hyödyllinen ja varsinkin italian puhuminen on helpottunut huomattavasti Perugiassa asumisen aikana. Tiistaina oli kielikurssin loppukoe, jonka lopputulokseksi sain 25/30. Kielikurssin arvostelussa tämä oikeuttaa arvosanaan D, mutta olen silti tulokseen tyytyväinen. Siirryinhän "virallisesti" italian kielessä tasolle B2. Hurraa!

Torstaiaamuna matkustin reilut 4 h junalla Padovaan, jossa koin pienen shokin tajuttuani siirtyneeni pienestä keskiaikaisesta kaupungista suurempaan ja modernimpaan kaupunkiin. Asuntolani on noin 4 km päässä Padovan keskustasta, mutta bussit kulkevat melko usein ja tavoitteenani on hommata käytetty pyörä tässä lähipäivinä.

Perjantain hoidin ensimmäiset paperihommat pois alta (paperihommia tosin riittää vielä rutkasti). Kävimme tutorini ja tutorryhmäni kanssa asuntolatoimistossa hoitamassa asuntobyrokratian, ostamassa marca da bolloja yliopistoon kirjautumista varten ja maksamassa pankissa yliopiston pakollisen vakuutusmaksun. Teimme myös pienen kierroksen kaupungilla, kun etsimme omia laitoksiamme. Varsinkin geotieteiden laitos oli hyvin piilossa ja tutorini joutui soittelemaan ympäri kaupunkia, jotta löytäisimme sen. Yllättävää oli se, että tutorryhmäni koostui lähinnä suomalaisista opiskelijoista. Meitä suomalaisia on tänä vuonna vaihtareina täällä runsaasti, ainakin noin kymmenen henkilöä.

Myös ensimmäinen opiskelijalounas tuli syötyä. Se oli oikein hyvää italialaista perusruokaa, Unicafen sapuskoihin nähden huomattavasti tuoreempaa ja paremmin valmistettua. Tosin hinnatkin olivat korkeammat, pääruoka+lisuke+leipä+jälkkäri maksoivat yhteensä 4,60 e.. Erikoisinta ruokalassa oli se, että ruokajuomaksi pystyi valitsemaan veden ja limpparin lisäksi myös viiniä ja kaljaa. Ja juomaa saa ottaa niin paljon kuin vain jaksaa juoda.

Myöhemmin illalla kävimme katsomassa keskustan menoa portugalilaisen ja kiinalaisen tytön kanssa ja tapasimme myös muita Erasmus-opiskelijoita Piazza dei Signorilla, jonne ihmisillä on tapana kokoontua iltaisin. Huomenna varmaan lähden liikenteeseen kameran kanssan, jolloin voin päivittää tänne myös kuvia paikan päältä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti