lauantai 21. syyskuuta 2013

Tämän viikon kuulumiset

Laiskuuttani en ole jaksanut kirjoitella tänne blogiin tällä viikolla sepustuksia, mutta tässä uutta tekstiä. Tänään olen ahkerasti katsonut videoita söpöistä koirista opiskellut ensi viikkoista kielikurssin loppukoetta varten. Hassua ajatella, että olen enää neljä päivää Perugiassa ja sitten koittaa lähtö Padovaan, jossa pitäisi oikeasti opiskellakin. Mutta sitten asiaan. Tämän viikon kohokohdat top 3.

3. Firenze

Perjantaina lähdin vierailemaan Firenzeen, jonne pääsee Perugiasta junalla noin kahdessa tunnissa. Reissu oli aika pikavisiitti ja palaankin varmaan uudestaan kaupunkiin paremmalla ajalla. Mitä nyt noin viidessä tunnissa ehti näkemään, oli Firenze mielenkiintoisen ja kauniin oloinen kaupunki. Tosin kaupunki tursusi turisteja jopa pahemmin kuin Rooma, mikä sai aikaan hiukan ahdistusta etenkin kuuluisimpien nähtävyyksien luona.

Santa Maria del Fiore eli Firenzen tuomiokirkko. Ja kuten kuvasta näkyy, turisteja tolkuttomasti.


Kirkko oli hulvattoman suuri (Wikipedian mukaan viidenneksi suurin kirkkorakennus Euroopassa).


Ponte Vecchio


Päivän gelatomaut: Nutella, meloni ja ruusu.


2. Vierailu Perugina-suklaatehtaalle

Torstaina kielikurssin ohjelmaan kuului vierailu paikalliseen Perugina-suklaatehtaaseen. Vierailun aikaansaamaa suklaahurmosta vähensi kuitenkin se, että nykyään kyseinen tehdas on Nestlen omistuksessa. Peruginan tunnetuin suklaatuote on Bacio-konvehdit. Niissä suklaakuoren sisälle kätkeytyy pähkinäsuklaamassaa ja kokonainen pähkinä. Ja kuuluisan Baciosta tekee se, että sen käärepaperin sisässä on yli-imelä rakkausaiheinen aforismi. Itse pidin enemmän suklaasta kuin tästä mietelauseesta (yllätys). Ja onneksi vierailulla pääsi myös sitä suklaatakin maistelemaan, tosin ei yhtä ylenpalttisesti kuin Fazerilla. Hyvää oli.

1. Pizzeria napoletana

"Ja miksi juuri tämä pitseria oli niin hienoa?", saatatte kysyä. No siksi, että siellä pystyy tilaamaan metrin verran napolilaista pitsaa! Tilasimme yhdeksälle hengelle yhteensä 1 m 70 cm pitsaa ja se oli jo näkynäkin oikein ikimuistoinen. Ja pitsa oli kyllä hyvää. Valitsimme 70 cm pitsaamme neljä erilaista pitsamakua, joihin kuului muun muassa mozzarella, tomaatti, munakoiso, kesäkurpitsa, makkara, kinkku...

Tässä vasta 70 cm pitsasta! Loput 1 m saapui hetken kuluttua.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti