maanantai 28. lokakuuta 2013

Verona ja pari sanaa opiskelusta

Viime lauantaina käväisin päiväreissulla lähikaupungissa Veronassa. Veronaan on Padovasta noin tunnin matka junalla ja kaupunki tunnetaan Romeosta ja Juliasta. Lisäksi sieltä löytyy hienosti säilynyt roomalainen amfiteatteri, jossa kesäkuusta elokuuhun pidetään oopperanäytöksiä. Sinne on siis kesän alussa vielä päästävä kuuntelemaan, miten ooppera raikuu iltahämärässä amfiteatterin rappusille.

Muuten täällä etelässä arki on pyörähtänyt hyvin käyntiin. Kaikki haluamani kurssit ovat jo alkaneet ja suurin osa luennoista on ollut hyvin mielenkiintoisia. Luennoissa ei ole kauheasti eroa suomalaisiin luentoihin. Professori puhuu luokan edessä ja välillä kysyy jotain opiskelijoilta. Powerpoint-esitykset ovat myös löytäneet tiensä luennoillemme ja luentokalvot on ladattavissa netistä tai sitten ne voi saada suoraan professorilta.

Suosikkikurssini on metamorfisen petrologian kurssi, jossa kaksi kertaa viikossa on teoriatunnit ja kerran viikossa pääsee tekemään mikroskooppitöitä. Ohuthieet ovat olleet hyvin mielenkiintoisia ja niistä on näkynyt useita asioita, joita en Suomessa ollessani ollut havainnut. Ja koska hieistä käydään yhdessä läpi niin mineraalit kuin rakenteetkin, ovat pienimmätkin yksityiskohdat tulleet tutuiksi. Myös kurssin luennoitsija on hauska heppu. Kurssi on ainut englanninkielinen kurssi, jonka olen valinnut ja osallistujamäärä on noin kuusi henkilöä. Tämä takaa sen, että professori pystyy ottamaan huomioon joka opiskelijan ja kertomaan juttuja siitä, miten hän on syönyt elämänsä parasta lohta Suomessa.

Muita valitsemiani kursseja ovat ympäristöön liittyvän geokemian kurssi, sedimenttipetrologian kurssi ja italian kielikurssi. Geokemia on toinen suosikkikurssini. Luennoilla on käyty läpi veden ja kiven vuorovaikutukseen liittyvää kemiaa ja se on ollut mielenkiintoista. Yksi tehtävämme on ollut kerätä vesipulloista etikettejä, joiden sisältämää tietoa olemme pari viime luentoa analysoineet. Sedimenttipetrologian kurssi on myös hyvin pieni kurssi. Siellä on yhteensä kuusi opiskelijaa ja luennot sisältävät sekä mikroskooppitöitä että teorialuentoja. Yleensä näillä luennoilla olen enemmän tai vähemmän pihalla, sillä professori puhuu italiaa todella nopeasti.

Ja lopuksi vähän kuvia Veronasta.

 Julian eli italialaisittan Giuliettan parveke


 Giuliettan talon lähellä on seinä, jonne pariskunnat ovat käyneet jättämässä kirjoituksiaan.


Veronan amfiteatteri


 Amfiteatterin portaat olivat täynnä hienoja (ja isoja!!) fossiileja.


 Lisää fossiileja


 Näkymä amfiteatterin ylimmiltä portailta kaupungille päin


 Ja jälleen sama amfiteatteri


Ruskaa on myös Italiassa!




1 kommentti:

  1. uijui, tuttuja paikkoja <3. hassuja kursseja! :D
    xena

    VastaaPoista