tiistai 7. tammikuuta 2014

Se oli loman loppu se

Täällä sitä ollaan taas, Padovaan saapuneena. Joululoma loppui ja arki alkoi kevyesti tentillä (joka ei nyt niin hirveän hyvin mennyt). Siksipä voisinkin kertoa Italian tenttisysteemeistä vähäsen.

Tenttiin ilmoittautumissysteemi on minulle edelleen harmaata aluetta. Joihinkin tentteihin nimittäin ilmoittaudutaan yliopiston uniwebissä (täkäläinen weboodi) ja joihinkin ei.Tämänpäiväiseen tenttiin pystyi ilmoittautumaan lähettämällä sähköpostia proffalle. Seuraavien tenttien käytännöistä (tai päivämääristä) ei ole mitään tietoa. Ehkä ne tässä selviävät piakkoin.

Itse tenttitilaisuus oli melko samanlainen kuin Suomessa. Tosin vastaukset tuli tehdä kuulakärkikynällä, joka hiukan hankaloitti minun elämääni, sillä olen aina tehnyt tenttini turvallisesti lyijykynällä, jolloin vastauksia on huomattavasti helpompi hienosäätää. Hämmästyttävin ero täkäläisessä tentissä oli kuitenkin se, että ihmiset ihan yleisesti ja avoimesti lunttasivat toisiltaan ja kysyivät suhteellisen kovaankin ääneen neuvoa vieressä tai takana istuvalta. Ja kaverit saattoivat näyttää omat vastauksensa toisilleen kesken tentin ilman, että kukaan tähän puuttui. Se oli suomalaisen silmiin hyvin erikoinen asia, mutta kait se kuuluu täkäläiseen kulttuuriin.

Nyt odottelemaan siis tentin tuloksia ja toivomaan läpipääsyä, sillä seuraava yrityskerta tulee olemaan suullinen koe.. Ja se vasta hermostuttavalta tuntuu, vaikka englanniksi saisikin vastata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti